DE ROPARUN SCHUIFT DOOR NAAR OKTOBER 2021

23-01-2021 om 11:21 uur

De fysieke editie van Roparun 2021 verschuift van het Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Nadat we in november 2020 al bekendmaakten dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen blijft, zijn we nu gezien de omstandigheden ook genoodzaakt het evenement naar een later moment dit jaar te verplaatsen.

Veiligheid
We verschuiven het evenement om twee belangrijke redenen. Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Uiteraard staat de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers centraal. We zijn een evenement dat gaat over gezondheid, oog hebben voor elkaar. Een evenement dat gefundeerd is op het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Nederlandse gezondheidszorg heeft het enorm zwaar en de verwachting is dat de druk nog geruime tijd blijft. Alles wat bijdraagt om die druk te verlagen, moeten we doen.”

“Daarnaast bestaat de Roparun bij de gratie van het samen doen. Teamleden vormen sámen het team en opgeteld zijn de ruim driehonderd teams met hun achtduizend leden de Roparun; daar komen de ruim vijfhonderd vrijwilligers bij en uiteraard het publiek. Sámen beleven we op de grootste manier de Roparun, het feest, de emotie, de inspanning; het Roparungevoel. Dat is ons DNA. Wanneer deze DNA-kenmerken wegvallen, valt de ziel uit ons evenement”, vervolgt hij.

Het Pinksterweekend
Tijdens het Pinksterweekend willen we uiteraard wel bij Roparun stilstaan. Voor de teams die het leuk vinden bieden we, in samenwerking met de app eRoutes, de mogelijkheid om toch een actief weekend te hebben.

We brengen een speciale Roparun variant uit binnen deze app, waardoor de actieve teams de mogelijkheid hebben om de volledige Roparun afstand, of een gedeelte hiervan, digitaal te voltooien!
Hierin zullen herkenbare Roparun momenten zitten als het startschot, de estafette wissels en meer.

Binnenkort zal hier meer info over gedeeld worden met de teams via de nieuwsbrief en website!

De oplossing
Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Vloet: “Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.”

We doen een beroep op alle teams en iedereen die de Roparun een warm hart toedraagt, om deel te nemen en te ondersteunen. “De doelen die we ondersteunen kunnen niet zonder onze bijdrage.”

Scroll naar boven